pexels-kien-virak-17125433

Det finns många anledningar att välja oss när du fått en skada på din bil. Vi hjälper dig med både stora och små skador. Vad gör oss unika?

Vi är specialiserade på punktlackering. Detta innebär att vi lackerar endast där skadan är istället för att lackera hela delen. Oftast görs mindre reparationer direkt på bilen. Utan att behöva ta bort hela delen från bilen. Fördelarna är många.  

Vi har även ett nära samarbete med en av Stockholms främsta företag specialiserade på PDR teknik som används för att laga vid mindre plåtskador. ( hagel dörruppslag mm) 

Med punktlackering så får man en mindre nyansskillnad mot dom övriga delarna som inte är ny lackerade. Betydligt mer tidseffetivt. Många skador kan lagas redan samma dag. Istället för traditionell lackering som tar dagar och ibland veckor innan bilen blir klar. Det är även mycket mer miljövänligt då det går åt betydligt mindre material.

Många av våra kunder som anlitar oss har väldigt exklusiva eller klassiska bilar och vill därför att reparationen ska vara ett så litet ingrepp som möjligt på bilen. 

Du kan vara trygg med vårat underarbete! Alla arbeten lämnar vi 5 års garanti på utfört arbete. En bra lackering ska vara hållbar. Det kan ta upp emot 1-2 år innan du märker om verkstaden har gjort ett dåligt underarbete. Lacksläpp på grund av dålig vidhäftning, Sjunkningar på grund av stora mängder spackel med mera.. Kontrollera därför alltid vad din plåtverkstad lämnar för garanti på arbetet innan du lämnar ifrån dig din bil!

För att ta fram rätt kulör till din bil så använder vi oss av en väldigt avancerad fotospectrometer som tillsammans med din färgkod elektroniskt känner av kulören och slår mot en databas som uppdateras dagligen mot 5 miljoner recept. Vi har även två av marknadens främsta lackleverantörer för att säkerhetsställa kvaliteten på lackeringen.  Vi använder oss av Sikkens från Akzo nobel för att uppfylla kraven från tex McLaren och PPG för att uppfylla kraven från Ferrari. För att oavsett bil ska du få rätt lack till din bil.

Miljöarbetet genomsyrar hela våran verksamhet! Färgen vi använder är vattenbaserad/alkohol baserad för att ha en så låg voc-halt som möjligt. Detta för att minimera utsläppen av flyktiga organiska föreningar. ( lösningsmedel) Grunden vi använder är en typ av UV grund. Detta för att minimera svinn, väldigt tidseffektiv då den torkar på 2 minuter med UV ljus jämfört med traditionell grund som behöver forcerad värme upp till 60 minuter. Vilket är enormt energikrävande på miljön. Klarlacken vi använder torkar av sig själv med hjälp av luftfuktighet på endast 15 minuter. Jämför detta med en traditionell klarlack som torkar på 60-80 minuter forcerad värme. Enormt energikrävande för miljön. Många lackverkstäder använder stora mängder med diesel för att värma upp sina lackboxar för att torka sina arbeten.

Har du några frågor om hur vi arbetar så är du välkommen att kontakta oss på skada@bilplåt.se eller ring oss på 070 416 34 99.

Önskar du en offert på en skada? Då använder du formuläret på våran startsida.